Татяна Буруджиева: БСП пусна опорки срещу Станишев, с него ще оправдава загубите на изборите

Левицата води политика на неофашистка партия в Австрия

Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева

"В БСП не се е водил спор за това кой ще е водач на листата за евроизборите, защото той предварително беше определен от ръководството на партията. Не е ясно левицата, след като влезе в Европейския парламент, към идеите на ПЕС ли ще се присъедини или към евентуална нова партия на Виктор Орбан". Това заяви в предаването "Свободна зона" на ТВ Европа политологът Татяна Буруджиева.

"Във "Визия за България" като червена нишка минава силната държава. Това е националсоциалистическа цел, каквато има например неофашистката партия в Австрия, която е третата по сила в страната си. По време на едно обсъждане казах на социалистите да внимават, защото започват да бъркат цели със средства. Поправки така и не бяха нанесени", коментира Буруджиева. 

"Говорители на БСП твърдят в телевизионните студия, че това е партия на пенсионерите и клошарите. Левите формации трябва да се борят за правата на работещите хора. Този тип политика липсва в БСП. Ако той не се появи, "столетницата" ще се разцепи и ще даде територия за нов ляв субект", каза още политологът.

"Част от ръководството на БСП няма нищо общо с левите ценности, а няма и да има. Последният виц в партията е, че нямало нужда да си член от БСП, за да заемаш високи постове. От сега се разпространяват опорки в партията, с които да се подготвят социалистите при загуба на европейските избори. Според точките, които се пускат от ръководството, Сергей Станишев трябва да бъде обвинен за евентуален крах на БСП през май. В партията има партизанско митологизирано съзнание, с което никога левицата не е печелила. Подкрепя се ръководството, независимо какво говори", коментира Татяна Буруджиева.