Тихомир Безлов: И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили парите си с политическа протекция

Имаме няколко олигарси са обвинени в ДДС измами, но те се доказват много трудно

Тихомир Безлов

Тихомир Безлов

При последните задържани ще видите много дълъг списък на хора, излезли от ареста по медицински причини. Спомням си Митьо Очите как един лекар го съветваше какво да направи, за да се приеме диагнозата му за сериозна. Така експертът Тихомир Безлов коментира в ефира на Би Ти Ви решението на съда вчера да пусне под домашен арест съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев – Маринела.

Семейството на Арабаджиев е с повдигнати обвинения за злоупотреби и пране на пари в особено големи размери.

Имаме няколко олигарси, които са с обвинение за ДДС измами – Ковачки, сина на Гриша Ганчев, но те трудно се доказват. Обикновени през малки фирми са изваждани някакво количество кеш пари, които да се изнесат. Но е трудно да се докаже произхода на тези пари и хората, които са режисирали тези сценарии, посочи Безлов.

Когато правите богатството си през политиците – това е дефиницията за олигарси. Това богатство не ставаше по мутренския начин. И Миньо Стайков, и Арабаджиев са минали през политическа протекция. Но проблемът не е дали човек е богат, а каква добавена стойност правят тези хора за държавата, подчерта Тихомир Безлов.