ТИР се запали в движение на магистрала „Тракия”

Снимка: plovdiv24.bg

Снимка: plovdiv24.bg

Ремарке на камион се запали в движение на магистрала "Тракия".
 
Инцидентът е станал малко преди 06:00 часа тази сутрин в района на 155-ия километър в посока Бургас. Пожарът е тръгнал от задната част на ремаркето. Шофьорът е забелязал огъня, успял е да отбие в аварийната лента и да откачи ремаркето от теглича. Водачът не е пострадал.
 
 
Тирът е с турска регистрация и е пътувал от Македония за Истанбул. Движението в района е спряно, съобщиха от АПИ. Движението се осъществява по обходен маршрут: п.в. "Пловдив-изток" – Пловдив – Поповица – Плодовитово – АМ "Тракия".
Огромна колона от автомобили се е образувала в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, съобщиха преди минути от пресцентъра на ОД МВР. Причината е възникнал пожар по време на движение в ТИР, превозващ гуми, в района на 156 км. Няма пострадали хора.

Три екипа на пожарната осъществяват гасителните действия. До приключването им трафикът се насочва по обходен маршрут от разклона за Войводиново по източнообходния път към Поповица. Водачите да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители от ОДМВР - Пловдив, които подпомагат движението.plovdiv24.bg.

Пожарът е тръгнал от задната част на ремаркето. Шофьорът е забелязал огъня, успял е да отбие в аварийната лента и да откачи ремаркето от теглича. Водачът не е пострадал. 

Тирът е с турска регистрация и е пътувал от Македония за Истанбул.

Движението в района е спряно, съобщиха от АПИ.

Движението се осъществява по обходен маршрут: п.в. „Пловдив-изток“ – Пловдив – Поповица – Плодовитово – АМ „Тракия“