Тити Папазов: Не съм звънял на Васил Божков, но вярвам, че тази седмица акциите на "Левски" ще дойдат в София"

Баскетболният треньор Константин Папазов-Тити, който се очаква тази седмица да получи 87% от акциите на футболния Левски, заяви в специално интервю за програма "Хоризонт", че е оптимист за бъдещето на клуба. "Продължавам да съм оптимист за бъдещето на Левски. Не съм звънял на г-н Божков, но вярвам, че тази седмица акциите ще дойдат в София".

Акциите му бяха обещани в телефонен разговор с бизнесмена Васил Божков, който в момента е в Дубай. "Не знам какво е времетраенето за изпращането на акциите. Казах, че акциите ще дойдат другата седмица. Като стигнат акциите, ще ми се обадят, ще ги видя. Един-два дни не решават нещата. Продължавам да съм оптимист за тези акции. С моето изказване ангажирам и доста авторитетен човек. Няма да си позволя да си фантазирам. Да не говорим за нероден Петко. Ще говорим за акциите, след като дойдат. Шумно се афишираше, че Левски ще фалира, но не вярвам че ще се стигне дотам.

Г-н Божков и г-н Попов изпълняваха 12 месеца и повече задълженията си и Левски вървеше добре. След като дойдат акциите, тогава ще преспя една нощ и ще кажа идеята си. В България може някой да открадне идеите ми. В България интелектуалната собственост не е защитена. Минал съм през абсолютно всичко, възходи, падения, фалити. Смятам, че абсурдно Левски да фалира. При мен в моята глава е Левски да успее. Дали ще успея да реализирам е друг въпрос. Ако успея да накарам всички, които обичат Левски да помогнат, това ще е добре за Левски. Това са между 800 хиляди и един милион. Левски може да си позволи максимално да се самоиздържа. Марката и синята общност могат да акумулират пари. Бюдежът е отражение на реалната действителност. Ще е толкова, колкото си спечелим и реализираме. Всички собственици идват с желание да угодят на феновете и грешат. Единствен Лафчис излезе на плюс от Левски, продавайки клуба за 3 или 5 милиона марки. Който влезе в Левски, това е зараза. Днес е 11 май и на този ден е роден Иван Славков и Георги Младенов, който ми е кум и аз държа много на него", каза Папазов.
По повод съобщенията за оставки в Левски, баскетболният спец обяви: "На 14-ти май като дойде времето за оставката на Павел Колев, то тогава ще говорим. Той обяви, че е готов да напусне на 28-ми април. Има време до 14-ти май. Дали имат място Мъри и Наско на стадион "Георги Аспарухов"? Сега съм се концентрирал върху пристигането на акциите. Като те дойдат, ще има втора серия. Левски е по-особена бира. Трябва да се управлява внимателно и с любов. Ние трябва да бъдем за пример как трябва да се прави спорт в България. Имаме огромната подкрепа на тази феноменална публика, защото Левски е клуб със 106-годишна история, а в Лудогорец е друго. Там има друг проект, който е успешно реализиран от г-н Домусчиев. Спечелването на купата на България този сезон е най-важната цел сега. Феновете заслужават да бъдат наградени със спечелването на купата на България. В тази четворка Левски има най-добър отбор и тази цел е постижима и Левски може да спечели купата на България. Трябва да има прозрачност, за да може хората да последват тези идеи, които искаме да  реализираме. Като има кауза и хора, идват и парите. А те в 21-ви век са необходимост", каза Константин Папазов.