Тома Биков: Подкрепата на БСП за Мая Манолова е реванш на Станишев

Това е трета стъпка към позиционирането на бившия лидер на БСП, заяви депутатът от ГЕРБ

Тома Биков

Тома Биков

Ръководството на БНР трябва да излезе и много ясно да обясни действията си, защото не става въпрос за частна медия, а за обществена. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков – член на парламентарната Комисия по култура и медии.

„И премиерът, и аз като член на Комисията по култура и медии, и предполагам останалите колеги от ГЕРБ научихме за тези промени от Фейсбук. Нямаме намерение да носим отговорност за действия, в които нямаме абсолютно никакво отношение и по никакъв начин не сме участвали в тях… Всеки има право на своя позиция и различно мнение. Ако става въпрос за плурализъм в БНР, аз го разбирам като това да има различни гледни точки, а не да бъде премахната една от гледните точки. Ако ръководството иска да създаде атмосфера на плурализъм, по-скоро би трябвало, ако счита, че се изразява само една гледна точка, да направи така, че да има и други гледни точки“, коментира Биков.

Нашето поведение по отношение на хора, на които им е било гласувано доверие за една или друга работа, когато не се справят, те си отиват на мига, припомни още той и добави: „Нека и останалите институции, които са взимали решения по един или друг въпрос и тези решения са били грешни, да понасят своята отговорност така, както трябва. Говоря за всяка институция. … В случая СЕМ също трябва да вземе отношение естествено по този въпрос. Утре, разбрах, че ще има изслушване. Надявам се по време на изслушването и СЕМ, и генералният директор да дадат ясни отговори. Надявам се тези отговори да бъдат публични, а не в рамките на затворено заседание“.

Биков коментира и предстоящите местни избори. "Не подценяваме изборите нито в София, нито в което и да било населено място. Мая Манолова се опита да стартира кампанията си със социология, каза Биков и добави още, че Манолова не е гражданска кандидатура, а е кандидат на БСП.

„Разчитам кандидатурата на г-жа Манолова и подкрепата на БСП за нея като един реванш на г-н Станишев. Това е една трета стъпка към позиционирането на Станишев в рамките на БСП и очевидно съобразяване на настоящото ръководство с тежестта на бившия лидер на партията“.

Пред София има нови предизвикателства и те трябва да бъдат дефинирани и да се предложат решения, каза Тома Биков и добави, че именно това ще направи кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.