Томислав Дончев: Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов не му достигат 2, 3, 4, 5 гласа

Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знаково подобна подкрепа. Това каза вицепремиерът и член на Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. 
„Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов - на предложеното от него правителство, не ми достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена подобна подкрепа”, обясни още той.  

Политиката не е само публично говорене и колективни забавления, най-важното в момента е България да има стабилно правителство, което да работи.

„Политиката не е само публично говорене и колективни забавления, както си представят някои. Тя е преди всичко носене на отговорност и работа. Понеже носим отговорност за всички 840 000 души, които са ни подкрепили, би било безотговорно да кажем: „Очевидно е, че нямаме достатъчен парламентарен ресурс, нека да дадем ход на втората фаза от конституционната процедура“. Може една подобна процедура да не крие голям потенциал, но ние сме длъжни да минем през нея. Има много възможности за състав на кабинета. Съставът на един такъв кабинет е политически знак. Когато дойде времето, ще научите какъв ще е. Добрите политици обезателно са експерти по нещо. Не може да си на министерска позиция и да не си политик, защото целта ти е да правиш политики“, каза той.

Дончев посочи, че ГЕРБ няма страх от предсрочни избори. „Ако се изчерпи конституционната процедура, се отива на нови избори. От служебно правителство не ни е страх”, каза още той.