Тошко Йорданов разсмя Румен Радев - "върна" Георги Първанов на "Дондуков" 2, отново заговори за предсрочни избори

Тошко Йорданов, снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов, снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов направи смешен лапсус. По време на кратката си декларация от името на партията си той заяви как президентът Първанов щял да връчва мандати за съставяне на правителство. Сценаристът на Слави Трифонов се извини за грешката и се поправи. Румен Радев, който беше в залата, заедно с депутатите, избухнаха смях. Самият Йорданов констатира: "Да, смешен лапсус" от парламентарната трибуна. Той обаче успя да сътвори чудо. След близо 5 години във фокуса на камерите и фотоапаратите за пръв път видяхме Румен Радев да се смее от сърце. Георги Първанов също се засмя вероятно доволен, че все още има хора, които живеят с мисълта, че ръководи парада на "Дондуков" 2. След грешката депутатът от ИТН продължи по същество.  

"Ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство. Този парламент е по-различен от предишния. Според нас е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет, означава, че хората, които стоят тук не се срамуват да застанат зад нас. Всички знаем какви са резултатите на изборите. До голяма степен знаете и какво ще направим като политическа сила. Ние ще предложим, когато президентът Радев, даде мандат, ще предложим кандидат и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат", заяви Тошко Йорданов.

По думите му с повечето партии, с които ще проведат разговори нямат различия за главния прокурор, за унизителните пенсии на нашите майки и бащи. "В следващите 14-15 дена, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна служебният кабинет. Това е посоката, според нас, в която трябва да се развива страната. Ако няма - вероятността да отидем на поредни предсрочни избори, е голяма", заяви още Йорданов.

radev2.png

Тошко Йорданов успя да разсмее за пръв път от 5 години Румен Радев