Кошмар: Жена изгоря жива, докато синът й се лекува от Ковид в Бургас

Пожарът е бил предизвикан от печка "турско чудо"

Пенсионерката Димитринка Иванова от кв.“Банево“ е изгоряла жива, докато синът ѝ Тихомир лекува ковид в Бургас, пише Флагман.бг.

Жестоката трагедия втори ден е основна тема в бургаския квартал, а местните са категорични, че са загубили изключителен човек – добронамерен и отзивчив.

Както вече съобщихме от ОД на МВР в Бургас отчетоха неприятния инцидент, възникнал на 10 януари, около 07:30 часа сутринта. От полицейската хроника става ясно, че на сигнала за пожар на ул.“Анушка Драгиева“ се отзовали две пожарни и девет огнеборци, които потушили пламъците, но открили овъгленото тяло на 79-годишната жена.

Разследващите смятат, че пожарът е предизвикан от печка на твърдо гориво.

По информация на изданието става въпрос за т.нар.“турско чудо“. Димитринка се отоплявала с дърва. Предполага се, че коминът се запушил, оттам са станали искри и предизвикал големия пожар.

Съседи разказали пред медията, че в последните няколко дни Димитринка не била в добро здравословно състояние. Много е възможно да е спяла във фаталния момент, тъй като часове преди фаталния инцидент била посетена и прегледана от екип на Спешна помощ.

Синът ѝ Тихомир живеел на втория етаж, но от няколко дни бил с ковид и се лекувал в Бургас, уточниха съседите. Те нямат информация дали е приет в болница или се е самоизолирал в стара къща, наследена от дядо му в кв.“Победа“.