Тръгна подписка за доживотна присъда на изверга от село Сотиря

Само за няколко часа в подкрепа на искането са събрани стотици подписи

майката на Кристин

майката на Кристин

Подписка с искане на доживотна присъда за извършителя на убийството на седемгодишното момиченце от село Сотиря започна днес в Сливен. Тя е инициирана от близките на детето, а подписи се събират под Стария бряст в центъра на града.

"Настояваме за доживотна присъда без право на замяна не само за Мартин Трифонов, но и за всички извършили подобни престъпления", заяви майката на убитото дете Гергана Драгиева.

Само за няколко часа в подкрепа на искането са събрани стотици подписи, предаде "Фокус". Инициативата ще продължи до 15 септември, след това събраните подписи ще бъдат внесени в Общината Сливен, за да бъдат препратени по компетентност.

Междувременно стана ясно, че мярката за неотклонение "задържане под стража" на арестувания за убийството на 7-годишното момиченце не е обжалвана в обявения за това тридневен срок. Преди дни Мартин Трифонов направи пълни самопризнания. Той остава в болницата под засилена полицейска охрана, съобщиха от прокуратурата в Сливен.

По време на откриването на нов арест в Сливенския затвор, заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов коментира идеята за преразглеждане на законодателството заради възможността за намаляване на тежките наказания.

"Една такава идея е разумна. Тя би следвало да бъде обсъдена. Даже аз лично имам в много голяма степен увереност, че тя ще бъде приета. Това зависи изключително от законодателната власт. Има големи проблеми свързани с тази сфера на обществения ред и сигурност, които трябва да бъдат решавани", каза проф. Проданов.