Тръмп: Джо Байдън, вече не е достоен за гласовете на афроамериканците

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че най-вероятният му съперник на предстоящите президентски избори през ноември, бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, вече не е достоен за гласовете на афроамериканците, след негово изказване от четвъртък, предава TACC

"След вчерашните забележки, сънният Джо Байдън вече не е достоен за афроамериканските гласове", написа Тръмп в социалната мрежа „Туитър“.

В четвъртък Байдън, в изказване пред репортери онлайн, заяви, че „за разлика от повечето афро-американци, латиноамериканците в САЩ представляват по-разнообразна общност със съвсем различни гледни точки по най-различни теми“. Тогава политикът се извини за това твърдение. В своя "Туитър" той написа, че не иска да обижда черната общност, „винаги ще се всушва в афроамериканците“ и „никога няма да спре да се бори“ за техните права.

По-рано Тръмп, коментирайки това изявление на Байдън по време на разговора си с репортери, отбеляза, че то обижда афроамериканците.

Това не е първият път по време на настоящата предизборна кампания, когато Байдън попада под редица критики за това, че говори по адрес на афроамериканците. По-ранното възмущение предизвикаха думите му, адресирани до афроамериканската общност: „Ако не гласувате за мен, значи не сте чернокожи“. Някои избиратели считаха тази фраза за проява на расизъм.