Тръмп: Путин ненавижда това, което правя

Руският президент щеше да се радва много повече, ако на изборите през м.г. беше победила Хилари Клинтън

Руският президент Владимир Путин щеше да се радва много повече, ако на изборите през м.г. беше победила Хилари Клинтън, заяви в интервю за CBN News,  CNN, Reuters и други  медии президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Той смята, че е бил изключително твърд на срещата си с руския лидер в Хамбург.  

„Ние сме най-силната страна в света и ставаме все по-силни, защото аз съм голям поклонник на военните. Например, ако Хилари беше спечелила, нашите въоръжени сили щяха да бъдат съкратени. Нашата енергетика щеше да стане още по-скъпа. Това е, което Путин не харесва у мен, защото аз от първия ден се стремя към силна армия, а той не желае това“, заяви Тръмп.   Той подчерта, че е предприел редица крачки, които според него няма да се харесат на Москва.

"Вижте какво направих аз. Цените на нефта тръгнаха надолу. Ще изнасяме втечнен газ за Полша. Това Путин не го иска. Освен това добавихме 56 милиарда долара за военно оборудване, в сравнение с бюджета за миналата година. Разширяваме добива на въглища и втечнен газ, усвояваме нови находища на природен газ.

Путин всичко това не го иска и го ненавижда, тогава защо трябва да ме подкрепя?. Но това никой не го пише", каза Трамп. В същото време Тръмп обаче натъртва, че отношенията между него и Путин са „изключително важни и могат да спасят много животи, благодарение на примирието в Сирия“.

l