Треперят, в смъртен страх обзети

Руските информационни ченгета и българските им прислужници не искат да чуват и да четат истини за агресивната война в Украйн

Капитан I ранг о.р. Васил Данов

Путлеристките войски отново отстъпват от Североденецк. Още двама генерали от „непобедимата и легендарна“ червена армия скоропостижно са заминали на концерт при Йосиф Кобзон. „Малките“ Румъния и България и още по-малките Македония и Черна гора осуетиха предварително оповестена официална визита на „великия“ Сергей Лавров при не по-малко великия Александър Вучич.

В тарапаната около агресивната война на Путиновия режим срещу Украйна „независими“ от Кремъл хакери удариха  страницата на Атлантическия съвет във Фейсбук.

Искрено им благодаря за щедрия и неочакван подарък в навечерието на петата годишнина от основаването на Атлантическия съвет на България! Височайшето внимание от страна на руското посолство и на незнайните воини от руските Информационни войски

са дар, равностоен на званието „Герой второго Советского Союза“

Вече никой няма да посмее да заяви, че Атлантическият съвет зависи финансово или идейно от някого. Че коментарите, прогнозите, призивите и събитията, които организира, са маргинални, незначителни, измислени. Че никой не ги забелязва.

В последните си конвулсии тираничните режими са не само непредвидими, но и крайно опасни. След като получи юмрук в муцуната и бе демаскирана пред цивилизилования свят, кремълската хунта се мята като ранен звяр. Смени целта и смисъла на „специалната“ си операция в Украйна. Закани се да удари и Молдова. Заплаши с икономически санкции Швеция и Финландия, които с нищо не зависят от нея.

Тези дни небезизвестният политически клоун Рогоз(к)ин пак яхна метлата и наведнъж заплаши четири държави от НАТО. Закани им се с още непроизведената ракета „Сармат“, която можела без да ги пита да им причини огромни щети.

Рогозкин и другите щедри на приказки научно-космически импотенти не си задават въпроса - „А после?“. После, след реалните, а не мними удари срещу натовски държави и ответния удар на Алианса? Когато несъществуващите „космически“ войски на Руската федерация и целият „великий и могучий“ почти бивш и още по-настоящ СССР ще трябва да понесат

тежката десница на ядреното възмездие,

стоварило се откъм САЩ, Великобритания, Франция и другите 27 държави от Северноатлантическия договор? 

Леката кавалерия от Информационни войски, олицетворявана от вечно недоумитата и полупияна Маша Захарова, винаги е разчитала на късата памет и на потомствената продажност на т. нар. русофили. Българският русофил е изчезващ, но усърдно драпащ да оцелее човешки дегенерат, който ползва част от патриотичния потенциал на българската духовност. Избирателно цитира Иван Вазов и Петко Рачев Славейков, Георги Джагаров и Любо Левчев (“Дори вие, др. Живков, не можете да ми забраните да Ви обичам!“), прави неуместни паралели между Кримската (1853-1856 г.)  и Първата световна война, където Руската империя претърпява съкрушителен разгром, повсеместно унижение и резки промени в политическия курс и държавното устройство.

След провала в Кримската война мракобесът Николай №1 се самоубива (някои казват, че починал от инфаркт), а след тоталния разгром на руските войски през 1916 и 1917 г., за което значителен принос има и Великият български войник, в Русия избухва буржоазна революция, която предлага разумни пътища за излизане от катастрофата.

Днес маломерният диктатор Владимир Путин се опитва едновременно да се напъха в кървавата мантия на шизофреника Иван Грозний, в сивия шинел на параноика Йосиф Висарионович и в сивичкия шлифер на коварния чекистки хитрец Юрий Андропов. И понеже жалките му опити неизменно завършват с крах,

ядосаното джудженце заплашва света с ядрен апокалипсис. 

Ако Украйна не капитулира – ядрен удар!
Ако НАТО не прекрати подкрепата си за Украйна – ядрен удар!
Ако САЩ не спрат военните си доставки за „фашисткия“ режим в Киев – ядрен удар!
Ако Швеция и Финландия... – ядрен удар!
Ако Румъния и България.... – ядрен удар!
Ако не цъфнат налъмите – ядрен удар!

Така и не разбраха, че и най-ужасните заплахи се изтъркват, стават банални, набиват скомина и раждат присмех. Както 707-те последни китайски предупреждения. Путин напомня единствено на христоматийната хлебарка от поемата на Корней Чуковски „Хлебарка“ (“Таракан“), която сама си повярвала, че е огромна и страшна, дълго всявала ужас сред животните, приели фейк-твърденията й, докато не дошло някакво неинформирано врабче, което клъвнало самозабравилото се вредно насекомо.

"Вдруг из подворотни
Страшный великан,
Рыжий и усатый
Та-ра-кан!
Таракан, Таракан, Тараканище!
Он рычит, и кричит,
И усами шевелит:
«Погодите, не спешите,
Я вас мигом проглочу!
Проглочу, проглочу, не помилую."

Руските информационни ченгета и българските им прислужници

не искат да чуват и да четат истини за агресивната война в Украйна

За хилядите избити мирни европейски граждани, за стотиците изнасилени жени и малки момиченца, за десетките хиляди военни престъпления, с които за три месеца мародерският московски режим надмина изстъпленията на хитлеристките нашественици, газили земята на многострадална Украйна цели три години.

Др. Путлер наистина се оказа талантлив ученик на другарите Сталин и Хитлер.

Москва не успя да изгради Трети Рим, но режимът в РФ все по-осезаемо придобива чертите на Четвърти райх.

Тези и множество други истини не искат да чуват и да четат информационните копои на Втория СССР. Колко им е да хакнат някаква страница на някаква неправителствена организация?

Не е страшно, че Атлантическият съвет ще трябва да търси други информационни ресурси. Страшното е, че в България съществува немалък и все още опасен потенциал за путлеризъм, сталинизъм и за възкресение на вече погребания социалистически строй в страната ни.

Този недоубит съветско-български вирус ежедневно бива реанимиран от телевизионните канали на руската/съветска пропаганда, неконтролирано разпръсквана като БОВ (бойни отровни вещества) в българския ефир. Сред 400-те канала, които имам неудоволствието да приемам срещу заплащане от един от трите мобилни оператора-монополисти,

ежечасно се излива отровната продукция на:

TNT и TNT-4, TV-3 и Russian Travel, „Пятница“ и „Наше кино“. Флагманът на путинизма „Первый канал“ е застинал в някакви цветни ивици, сякаш се готви тепърва да стартира или най-сетне официално да се прости с пациентите си.

Руските телевизионни чекисти обичат да се крият зад нищо неказващи съкращения на английски език. Например,  TNT, обявена за развлекателна телевизия. Но учтиво е премълчано кой е собственикът на вечно ухилените й програми. Това е газовият монополист и челен отряд от путиновите Газови и Петролни войски,  икономическият и медиен гигант Газпром. Сами се досещате колко обективни и политически неутрални са водевилчетата и реалити-шоутата на добродушни чичковци, които сръбват водчица и разказват вицове за непобедимия руски мужик, вечно надхитряващ ограничения Запад.

Към рускоезичните телевизионни канали добавят отровна сила телевизиите на местни продажници: щатни миролюбци от БСП, кресливи копейкаджии и (уж) доброволни телевизионери от безкрайния списък на проруски партии, неправителствени организации и „сдружения“ за българо-съветска дружба, славянско единство, единение и кръвосмешение с народите на Русия и ОНД, както и всякакви други лабораторно и извънматочно заченати болшевишки и черносотенски ГМО-та.

Цялата тази паплач ежеминутно облъчва бедния български зрител с „компетентни“ експертизи, мнения, отворени писма и скрити послания, чиято единствена цел е

да зомбират съзнанието на зрителя-слушател,

да го отвратят от „агресивния“ блок НАТО и от „грабителския“ Европейски съюз, да приковат мисълта му към добрините, които ката ден ни претопля и препържва тов. Путлер.

Дърти и не толкова дърти запасни генерали четвърти месец ни сугестират, че Украйна е трябвало да падне на втората седмица след началото на агресията, но заради благия нрав на главнокомандващия и жалостивостта на руското войниче засега бандеровските главатари и множащите се украински фашисти удържат някакви мними отбранителни линии. 

Шестаци и други майцепродавци от ДС дават „нАучни“ коментари, че путлеристката операция се развива по план, без някой някога да им е разкривал съдържанието на този строго секретен план. 

И нито дума какво стана с онези 34 или 37 биолаборатории за страшни зарази, разработвани от американски учени в Украйна, нито за прословутия „генерал от НАТО, канадец или британец“, който бил заловен от руските асвабадители в лабиринтите на „Азовстал“. 

Всеки ден в социалните мрежи блокирам поне по десетина малоумници, които ми задават тъпи въпроси, опитват да подменят или да извъртят темата и да прехвърлят вината за руската агресия върху НАТО, САЩ или Филанкишията. Натрупах емпиричен материал за половин дисертация на тема „Българският русофил – по-голям путинист от руския рашист“. Непредставителната извадка, с която разполагам, сочи, че средностатистическият български путлерист най-често е мъж над 50 години, алкохолик с наднормено тегло, разведен или вдовец, често диабетик с увеличена простата. Повечето лица от тази прослойка имат средно или по-ниско образование, живеят в малък градец или среден областен център. Висок е процентът на бивши милиционери и на завършили сержантски и висши военни училища. Запасните офицери, с които често се дърлям на тема „Великата и непобедима БНА и сегашната армия, съсипана от демокрацията“, притежават манталитета на фатмаци, недоучили и руски език. Повечето запасни военни и действащи путлеристи са били агенти на ВКР (Военно контраразузнаване) преди 1990 г.

Докато руски и антибългарски пропагандисти върлуват в медийното ни пространство, няма да има място за трезв анализ, за честна позиция, за искрено слово. Уж другата гледна точка, която също имала право на мнение, ще става все по-доминираща и бързо ще изтиква официалната позиция, която ще се смалява, свива и приглушава. Докато под благия взор на другарките от СЕМ и на други добронамерени към путлеризма кокошки ще се свършат дори онези българи, искрено вярващи в Одата на радостта, Атлантическата харта и ценностите на европейския Ренесанс.

И тогава пак ще се върне епохата на ГУЛаг и на лагера „Белене“, на вечната ДС

и на още по-вечната единствена партия, на граничната полоса и на съоръжението „Кльон“. Пак ще се редим по 12 години за „Москвич“ или за „Лада“, пак ще треперим, ако приятел разказва политически виц.

За да не позволим с мазна „братска“ усмивка за пореден път да удушат независимостта и свободата на страната ни, свободата на словото и свободата ни да живеем според духа и избора си, докато не са ни превърнали в щастливи кокошки, нека да се опитаме да сторим следното:

1. С правителствено постановление или с решения на Народното събрания да бъде въведен режим на извънредно положение. Като в Латвия. Поне докато трае войната срещу Украйна. Този режим ще позволи да бъдат разтурени и забранени политическите партии-агенти на Кремъл, неправителствените организации и фалшиви сдружения с нестопанска цел, които ерозират националното съзнание и подготвят почвата за промяна на държавния строй.

2. Да бъде уволнен сегашният състав на СЕМ, да бъде приет нов Закон за електронните медии, чрез който да бъде осъществяван по-строг контрол срещу разпространяването на фалшиви новини, на руска нацистка, религиозна, мракобесническа, агресивна антибългарска пропаганда.

3. Най-сетне да бъдат премахнати паметниците, названията на градове, улици, площади и др. обществени места, посветени или свързани със чужди завоеватели и местни предатели, участвали или съдействали за изтреблението на български патриоти, за установяването на комунистически или на друг античовешки обществен строй.

Това е. Докато войната срещу Украйна продължава, нашето Отечество е в опасност.

Докато съществува чекисткият режим в Москва, бъдещето на децата и на внуците ни е под въпрос.

Победа за героична Украйна!

Путлер капут!
Да крепне и да процъфтява единството на нациите и държавите от Северноатлантическия договор и от Европейския съюз!

*Капитан I ранг о.р. Васил Данов е член на Атлантическия съвет на България,  военен журналист, магистър по политология от ПУ, „Паисий Хилендарски“, бакалавър по журналистика от Лвовското висше военнополитическо училище