Тревожна ситуация: Covid-отделенията във всички големи столични болници са пълни

По-сериозен е проблема с недостига на персонал

Covid-отделенията във всички големи столични болници са пълни, разкриват се нови легла, но няма достатъчно персонал, съобщава БНР.

В най-голямата спешна болница в страната - "Пирогов" отделят два етажа за настаняване на заразени с коронавирус пациенти и лекари. В същото време повечето болници, които съгласно заповедта на здравния министър трябваше да осигурят легла за лечение на пациенти с коронавирус, изпитват затруднения.

Всичките 70 легла в Пулмологията и в Инфекциозното отделение на столичната болница „Света Анна“ са заети, както и 5-те реанимационни легла за пациенти с Covid.

В белодробната болница "Св. София", която разполага с 49 легла за пациенти с коронавирус, от които 5 интензивни, също няма места, съобщи директорът д-р Любчо Пенев.

61 медици от персонала на спешната болница „Пирогов“ са с ковид, заразени са и 60 пациенти на болницата, съобщи за bTV директорът проф. Асен Балтов:

Три отделения в Пирогов са затворени, поради липса на персонал. Търсят се млади медици, които да поемат работата в тях, каза още проф. Балтов. В Александровска болница всички легла са заети, разкриват се и нови.

В университетската болница Св. Иван Рилски има общо 40 легла, но само за пациенти диагностицирани с коронавирус по време на лечението си там.