Трио „Новичок” да стане „Кобрата на Клеопатра“

Отровните тройкаджии измислиха наистина гениален план как да преборят мафията, а именно - като се съюзят с нея

Светослав Пинтев

Величието на многоликия български протест, изригнал срещу Властта и властелините на Задкулисието, но и падението на провъзгласилите се за негови водачи индивиди, създали 

триумвират – поразителна пародия
 
на този на Цезар, Помпей и Крас в древността, вероятно ще се изследва с интерес от историците от бъдещето. Те непременно ще подскажат на други учени, по-специално на бъдещите литературни теоретици, един  забележителен във всяко отношение факт - ролята на този нашенски триумвират е структурирана в духа на трагедиите на Софокъл. Той много си падал да „мами“ зрителя, като подло не разкривал в началото най-важните  черти на героите си. Така насаждал в публиката съвсем 

погрешно мнение за  нравствеността 

 и естеството на „качествата“ им. 
Зрителят в един момент усещал, че е изпързалян,  бъркал е жестоко. Когато илюзиите му  бивали вече напълно разбити от безжалостното драматично действие, обръщал с хастара наопаки представите и емоциите си, отприщени от

героите с маски 

 Очарован съм от последната роля на  „Отровното трио“ в този хилядолетен дух.  Сякаш някой тънък познавач на античните съкровища и драми ги е облякъл в одеждите на Едип цар и ги е накарал да стрелят с прашки, да разнасят мъртва риба и пр., докато не разкрият основното.
От „Отровното трио“ измислиха наистина гениален план как да преборят мафията, а именно-

като се съюзят с нея 
 
Какво повече да кажеш ?
Даже щели да правят с Октопода Отечествен фронт, като в добрите стари времена на по-скорошния наш, роден, български триумвират - Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков. 
Или щяха Триото да правят Общ фронт, все едно. Идеята е съвсем същата.
Помислих, когато ми казаха за този трагичен фарс, че властта е пуснала грозен слух за тях, за да отсече и трите глави на ламята с един замах. Но се оказа истина…И те сами си свалиха главите като мистър Сенко на магически конгрес.
„Вратата за диалог и преговори на
 
„Отровното трио“ с ДПС и БСП
 
не е затворена, разкри една съкровена тайна монтанския адвокат Николай Хаджигенов, който пускал такава информация по час на лъжичка, за да не дразни крайно левите, крайно десните и тези по средата на протеста. Каза го   в предаването „ЕвроДикоф“, където пламна лидерската искра на тримата, Там май и угасна. 
Ала дружбата с БСП и ДПС щяла да стане след изборите. Сега ръка нямало да им подаде даже. С известни принципни изключения.
Подал вече ръка на лидера на АБВ Румен Петков,  защото бил дошъл на площада. 
Пиарът Арман Бабикян и ваятелят Велислав Минеков мълчаха при всички тези потресаващи думи, като Съвет на старейшините, кимащ мъдро пред словата на Великия шаман.
 Румен Петков, съратник на Андрей Луканов и ген. Любен Гоцев, очевидно и той ще бори мафията. Каква борба ще падне, не ти е работа. Що пък не, щом 

Куполата БСП и ДПС могат

  Само всички да са срещу ГЕРБ, които иначе определено са маляците сред тези кланове. Това вероятно им е проблемът. Ал Капоне щеше да вие от възторг, ако му бяха представили подобна възможност да се разправи с конкуренцията.
Категорично не съм съгласен с Асен Генов, който ги нарича 

трио „Новичок“,

 нито е редно да им викат „Отровителите на протеста“, каквито гласове се чуват. По-красиво и възвишено някак е да им казваме „Свещената кобра на Клеопатра.“ Знаете, нали, египетската царица от древномакедонски произход, която се целунала със змийчето си, за да не я разкарва Октавиан Август във вериги  из улиците на Рим, когато празнува триумфа си заради победата на нейния любим Марк Антоний. 
Никой не иска и да трамбова улиците на София, за да направи достлук с БСП и ДПС. Или бъркам? 

Нинова и Карадайъ да си се целуват 

на „Орлов мост“, ако искат, това си е техен проблем.
С Клеопатра угаснала династията, с триото-българските протести. За дълго време, така ми се струва. Затова смятам новото име на триото за много подходящо. 
БСП и ДПС, създали и укрепили мафията у нас, ще трябва да обявим със специален закон за божества, решаващи всичко,  в стила на древната трагедия, с помощта на деус екс махина (лат. deus ех machina 'бог от машина')  .
Това изобретение било ефектно сценично средство в античния театър. Божеството се появявало на сцената посредством издигане с въпросния механизъм в края на пиесата, като уреждало в заповедна форма всички проблеми, трагедии и пр. 
В тази роля всъщност може да е

 само Румен Радев,
 
пред когото протестиращите срещу Иван Гешев бяха призовани да паднат на колене, ако си спомняте. Това безумие още тогава подсказа до какви низини могат да стигнат някои хора.
 Предлагам друг олимпиец  с важна роля в този спектакъл да е 

Корпулентния, който да обяви катарзис завинаги

Съобщава на публиката за окончателния си катарзис и обявява, че мафията е победена, като дава думата на д-р Ахмед Доган 
Той ни поздравява с победата над мафията, обяснява всичко това през призмата на Когнитивния дисонанс и поканва на сцената президента. Той ни поздравява с победата с вдигнат юмрук, поема цялата отговорност за властта и светлото бъдеще. Двамата са изпратени с бурни аплодисменти, преминаващи в овации.
За Иван Гешев вече никой и не пита. Той се е заел с обвиненията срещу мафията. Само Христо Иванов малко се мръщи, но той и без това не е поканен. 
Музата на трагедиятата Мелпомена и музата на историята Клио също ни поздравяват с победата и се самоубиват ритуално пред Партийния дом.