Трусове в британското кралско семейство разтроиха Елизабет Втора

Принц Хари и в миналото е давал сигнали, че желае да остави настрана кралските си задължения

Без съмнение вчерашното официално изявление на херцозите на Съсекс, споделено в тяхната Инстаграм страница, бе новина, която шокира целия свят само за броени часове... Но дали наистина решението им да се оттеглят от кралското семейство, разпределяйки времето си между Северна Америка и Обединеното кралство, е чак толкова изненадващо?

Докато в социалните мрежи тече оспорвана дискусия дали Меган и Хари правят стъпка в правилната посока, световната медия припомни интервю на принца от 2017 г. за в. "Mail on Sunday". Оказва се, че внукът на Елизабет Втора и в миналото е давал сигнали, че желае да остави настрана кралските си задължения.

В разговора с таблоида, състоял се преди 3 г., малкият син на принцеса Даяна, който по онова време е на 32 г., заявява, че е след като е напуснал армията е искал съвсем обикновен живот, извън аристократичната фамилия. Той споделя, че по онова време е изпитвал нежелание да порасне и е започнал да се бори, за да намери своята значима роля в света... и по-специално в кралското семейство.

"Наистина исках да напусна, но после прецених, че ще бъде по-добре да остана и сам да изградя позициите си", казва пред изданието принц Хари.

Като основна причина за потискането на желанието си да се оттегли той посочва лоялността към неговата баба - кралица Еизабет Втора.

Принцът описва десетте седмици, прекарани в афганистанската провинция Хелманд като част от армията, откъдето през 2007 г. е отстранен поради съображения за сигурност, като време, през което се е чувствал наистина като у дома си.

"Това беше най-хубавото бягство. Усещах, че сам постигам нещо... Не бях принц, а просто Хари", откровено заявява в интервюто аристократът.

Очевидно той така и не се е примирил с намеренията си, защото вчерашното изявление на херцозите започва с думите, че решението им идва след месеци размисъл и внимателно обмисляне. Тяхното признание идва на фона на множество спекулации, че двамата планират да се преместят в Канада заедно със сина си Арчи, където тримата прекараха 6 седмици и посрещнаха коледно-новогодишните празници с майката на Макръл.

Каква ще бъде развръзката на историята, обаче, предстои да разберем. Едно е сигурно, ще мине много време преди да се откъснат от фамилията и да започнат да работят, за да бъдат финансово независими, както възнамеряват.