Цачева за намерения боен пистолет във Врачанския затвор: Разпоредено е пълно разследване на длъжностните лица

До края на годината въвеждат електронни гривни за проследяване срещу бягство

Цецка Цачева връчи сертификати

Цецка Цачева връчи сертификати

До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за проследяване срещу бягство от правосъдието - това съобщи днес в Стара Загора Министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя връчи сертификати на магистрати, полицейски служители и социални работници, които завършват обучение на тема „Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България.

Цачева каза още, че първите 250 устройства ще бъдат поставени на хора, лишени от свобода, работещи на външни обекти, такива, които са в отпуск и в някои от затворите. Правосъдният министър бе категоричен, че те не са достатъчни, но ще бъдат наблюдавани как ще заработят в практиката.

В Стара Загора Цецка Цачева коментира и случая с намерения боен пистолет във Врачанския затвор. Там е разпоредена пълна проверка. "Намерени са части от пистолет, които тепърва експертизата предстои да установи дали всички те съставляват в цялост годно оръжие или не. В момента се извършват разследващи дейности. Самият факт, че макар и на части, подобни вещи се намират на територията на затвора за мен е обезпокоително, категорично недопустимо и във всички случаи това означава неизпълнение на служебните задължения от длъжностите и служебните лица, които са допуснали подобно внасяне в затвора. Те няма как да попаднат в помещението, в което то е открито", категорична е Цачева.