Цацаров: Няма яснота кой е политикът, оказвал натиск върху БНР, не е премиерът

Главният прокурор цитира показанията на Силвия Великова, но не казва името

Снимка: БНР       Силвия Великова

Снимка: БНР Силвия Великова

Става ясно, че твърденият от Силвия Великова натиск върху БНР не идва от министър-председателя. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си във Временнната анектна комисия за БНР, предаде Агенция "Фокус".

"Що се отнася до това, дали има яснота кой е политикът, за момента няма такава яснота. Значи няма яснота по простата причина, че генералният директор на радиото категорично отрича такъв разговор, имам предвид разговор въобще на такава тема да се е провеждал. Обяснение, че разговор на такава тема е провеждан дава Силвия Великова.

Цацаров цитира показанията на Силвия Великова: "Костов отговори: "Дразнят се като те слушат". Попитах го кой се дразни, той отговори, че няма да ми каже, но се дразнят от начина, по който коментирам порцедурата по избор на главен прокурор. Попитах го дали натискът идва от номинирания или от главният прокурор", т.е. от мен - "На което той каза: "Обадиха ми се четирима души, - ти ги познаваш, не мога да ти кажа", цитира Цацаров отново обясненията на Великова за разговор между нея и Костов. "Малко по-долу в обясненията става ясно, че и лицето, от което идва този натиск не е и министър-председателят", каза още Цацаров.