Необходими продукти:
средно големи ципури ( 250-300 гр)
½ ч.ч. олио и зехтин
1 връзка девисил (магданоз или копър)
1 връзка пресен чесън
3-4 скилитки стар чесън
2-3 лимона
Начин на приготвяне: Почистете добре ципурите, осолете ги леко и оставете за 30 минути. През това време измийте добре девисила (магданоза или копъра), измийте и нарежете на ситно пресния и стар чесън, а лимоните на кръгчета. В коремчето на всяка ципура сложете от приготвените зелении, като между тях слагате и по няколко резена лимон.
Сложете рибата в подходяща правоъгълна тава, предварително добре намаслена със сместа от олио и зехтин. Залейте ципурите с останалата мазнина и печете на фурна, загрята на 200 градуса за около 50 минути. Когато кожичката на рибата е добре зачервена, обърнете я, наредете кръгчета лимон и продължете с печенето, докато кожичката на ципурата хване златист загар и от другата страна.
Поднесете ципурата със свежа зелена салата. Чаша бяло или червено вино (по ваш вкус) ще подсили насладата от вкусното ястие.