ЦСКА отнесе резервите на Рома, Лудогорец приключва Лига Европа с 0 точки след 6 загуби

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

ЦСКА записа победа в последния си мач в груповата фаза на Лига Европа. "Червените" се наложиха с 3:1 над италианския гранд Рома на Националния стадион "Васил Левски". Гостите, за които мачът беше без значение, излязоха с доста експериментален състав от резервни играчи. Въпреки това, ЦСКА записа престижна победа срещу отбор, който е на 18-о място в класацията на УЕФА.

По този начин съставът на Бруно Акрапович направи най-успешното си представяне в групите на Лига Европа, финиширайки с 5 точки и голова разлика 3:7. До момента, най-доброто представяне на "армейците" бе на два пъти с 3 точки.Попаденията за "червените" станаха дело на Тиаго, който откри, и на Али Соу, който се разписа два пъти. Така 26-годишният нападател на ЦСКА финишира кампанията на Лига Европа с 5 попадения, 2 от групите и 3 от квалификациите.

Лудогорец записа шеста загуба в група "J" на Лига Европа. "Орлите" отстъпиха с 1:3 у дома на ЛАСК (Линц) в последния си мач от турнира. Елвис Ману откри резултата в началото на второто полувреме, но австрийците направиха пълен обрат след голове на Филип Визингер (54), Рене Ренер (62-дузпа) и Мадс Мадсен (67). В 45-ата минута Пламен Илиев спаси дузпа на Гойгингер. Разградчани завършиха мача с човек по-малко, след като Алекс Сантана бе изгонен в 61-ата минута. 

Така Лудогорец завърши групата без спечелена точка. ЛАСК остава трети с 10 пункта.