Цветан Цветанов: Да свикаш КСНС месец преди изборите има единствено политическа цел

Решението на СДС и „Обединени земеделци“ да подкрепят ГЕРБ за предстоящите европейски избори е оценка за европейската визия на партията

Цветан Цветанов, снимка: ГЕРБ

Цветан Цветанов, снимка: ГЕРБ

"Президентът на Република България е длъжен да свиква КСНС на всеки три месеца, а такъв не се е състоял близо година. Отделно днешният КСНС е изцяло координиран с БСП, като датата също не е случайна – близо месец преди изборите. Всичко това ме кара да смятам, че това заседание има по-скоро някаква политическа цел". Това заяви в Смядово зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

"Решението на СДС и „Обединени земеделци“ да подкрепят ГЕРБ за предстоящите европейски избори е оценка за европейската визия на партията и реализираните политики на европейско ниво. Анонсирах че предстои подписването на споразумение с друга земеделска организация и Съюза на репресираните от комунизма "Памет"", каза още Цветанов. 

"Европейските избори ще бъдат генерална репетиция за местния вот, както и оценка за работата на кметовете на ГЕРБ. Европейските избори ще ни дадат ясна представа с каква подкрепа разполагаме в различни населени места, където не управляваме, и дали хората виждат алтернатива в наше лице. Всички кметове на партията в Шуменска област се ползват с високо обществено доверие и дадох пример с кмета на Община Смядово Иванка Николова. Коментирах, че ПП ГЕРБ вече води разговори с потенциални кандидати в населени места, където партията не управлява", обяви Цветан Цветанов.