Пиронкова допусна обрат и загуби от Серина Уилямс на 1/4-финалите на US Open

Цветана Пиронкова загуби от печелилата 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6 и отпадна на 1/4-финалите на US Open. Завърналата се в професионалния тенис след тригодишно отсъствие заради майинство българка се бори юнашки при първото си достигане до тази фаза на надпреварата в Ню Йорк, но допусна обрат и падна от американката за пети път в историята

Двете печелеха своите подавания в началото на първия сет, а в петия гейм Цвети проби и след това затвърди пробива си за 4:2.

В деветия гейм Пиронкова на два пъти имаше шанс за нов пробив и затваряне на сета, но Серина се измъкна и намали на 5:4. На своето подаване обаче Цвети си извоюва нови две възможности за спечелване на частта и успя още при първата успя да затвори сета при 6:4.


В началото на втория сет българката проби сервиса на американката, която веднага отвърна на удара и на свой ред спечели подаването на Пиронкова за 1:1. След това те печелеха своите подавания до осмия гейм, в който Серина Уилямс направи нов пробив, а след това го затвърди и с ас №16 в срещата взе сета с 6:3 в своя полза.

Пиронкова и Уилямс имат 4 двубоя до момента, спечелени от американката. За последно те премериха сили на силния турнир в Синсинати през 2015 година.

Българката пише своята приказка в турнира Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне, като само срещу последната от тях загуби един сет след тайбрек.

На 1/2-финалите Пиронкова или Уилямс ще срещнат победителката от последния 1/4-финал при жените между Виктория Азаренка от Беларус и Елизе Мертенс от Белгия.