Цветанов: Румен Радев е форсирал постановление за бежанците 5 дни след парламентарните избори

И сегашното правителство работи по това ПМС 208, а Корнелия Нинова критикува, удиви се Цветанов

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов цитира от парламентарната трибуна думи на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, предлагащ форсиране на постановление на МС 208 за мигрантите. "Желанието на президента на републиката е това да бъде прието сега и по начина, по който предлагам", заявява проф. Герджиков. 

Решението за постановлението е взето 5 дни след парламентарните избори през март 2017 г., когато вече е ясно, че ще управлява ГЕРБ. "И сегашното правителство работи по това ПМС 208, а Корнелия Нинова критикува", удиви се Цветанов.

Темата миграция се дискутира на всеки съвет на ЕС още от Арабската пролет, каза още той. От 2013 г. ситуацията стана много тежка. Тогава страната ни не беше готова и влизаха бежанци без филтрационни проверки и регистриране в Евродак системата. Тогава ГЕРБ беше опозиция.

Силата на управлението днес е, когато има добри неща, те да бъдат възприети, посочи още Цветанов. И продължи: "Само че, г-жо Нинова, защо не цитирате правилно? Средство срещу застаряването на населението и за укрепване пазара на труда е заложено още от времето на Орешарски, сега го вменявате на ГЕРБ."

Цветанов се възмути от страховете, с които БСП се заигравали в президентската кампания.