Турция и Азербайджан провеждат военни учения с артилерия и авиация

В Баку, както и в областите Астара, Джабраил и Имишли

Снимка: архив

Снимка: архив

Провежда се съвместно военно учение между турските и азербайджанските военни в съответствие със споразумението за военно сътрудничество, се казва в изявление на азербайджанското министерство на отбраната, цитирано от Анадолската агенция.

"Ученията, в които участват военнослужещи от различни видове войски, бойна и специална инженерно-сапьорна техника, както и бойни авиационни машини на азербайджанската армия и турските въоръжени сили, се провеждат в град Баку, както и на териториите на областите Астара, Джабраил и Имишли", се казва в изявлението.

Двете армии изпълняват различни учения и задачи с използване на съвременни бойни методи, като например "прилагане на артилерия, авиация и други видове войски във военни операции, организиране на действията им в условията на оперативна съвместимост, изграждане на понтонни мостове за отваряне на проходи през реки, десантиране на парашутисти в недрата на въображаем враг".

"В съвместното учение основният акцент беше поставен върху осигуряването на бойна координация по време на взаимодействието на войските, подобряване на ръководството, обмяна на опит и повишаване на професионализма на личния състав", се казва в заключение. /БГНЕС