Убиецът от Галиче размазал жестоко жител на селото с камъни

Убитата Андреа

Убитата Андреа

Отново напрежение в Галиче след жестокото убийство на 18-годишно момиче.  Местните са гневни от факта, че младежът, за който се смята, че е убил Андреа, може да получи максимум 12 години затвор.  Те  започват подписка с искане за законови промени и за по-тежко наказание, предава Нова тн.

 „Хората са съпричастни  с болката ми. Детето ми беше убито по най-бруталния начин. Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея. Трябваше да работя в чужбина, за да ги издържам. Държавата гони хората. Тук няма сигурност”, каза в ефира на „Здравей, България” бащата на убитото дете.  Той допълни, че всеки ден се е чувал  с детето си по телефона. „Андреа не е имала никакви отношения с Аксел. Всички го знаят какъв е. Той е психически недобре”, каза още бащата на Андреа. По думите му момичето е имало приятел, който също е в тежко състояние след случилото се.

Аксел е криминално проявен. Преди година той пребил жестоко жител на Галиче  с камъни.  

„Битият е с леки психически отклонения, но е безобиден. Обадих се на кмета. Полицията веднага дойде и го отведоха. Имам 4 внучки и се страхувам какво може да стане, ако излезе на свобода”, каза Веселин.

Според местните цялото семейство на Аксел е опасно. „Баща му е същият. Насилвал е майка му. След 10 години убиецът на Андреа ще излезе на свобода, ще създаде семейство и ще го възпита по същия начин. Ще има още почернени семейства”, споделиха жителите на Галиче.

В селото се говори, че по-малкият на Аксел му е помогнал да прикрие престъплението.