Учени разкриха кое е най-зловещото и мистериозно място в света

Неговите духове не позволяват на никого да достигне до върха

Едно от най-мистериозните и пълно с аномалии места в света, които понякога са направо зловещи, е планината Кайлас, която се намира в Тибет. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че всъщност това е пирамида, но никой няма никакво обяснение за това как е възникнала тя.

Очертанията ѝ са разположени така, че тя да е обърната точно към четирите посоки на света. А аномалиите, за които съобщават различни хора, посетили тази планина - пирамида, направо ще ви оставят без думи.

Посетителите на местността съобщават за необяснима светлина, която се появява нощно време на върха на планината. Именно това е едно от нещата, които е привличало туристи и учени. Сноп сиво - бяла светлина се извива и отива право към небето.

Редица алпинисти са се опитвали да се покатерят на върха на планината, но тя сякаш не ги пуска да преминат по-високо. Смелчаците, опитвали това, разказват за преживявания, от които косите ви ще се изправят.

Щом стигнели до средата, времето рязко се влошавало. Започвало да им се повдига, някои халюцинирали. Много от тях забелязвали, че в подножието на планината компасите им започвали бясно да се въртят, а часовниците им или забавяли, или забързвали.

Група хора, които искали да стигнат до върха на Кайлас, стигнала до средата на планината и с ужас установила, че всички изглеждат по-стари с около 20 години. Никой от тях не можел да обясни логично случващото се.

Монаси, които живеят в манастир недалече от планината, твърдят, че планината е свещена и нейните духове не допускат никой да достигне до върха.

Заради необяснимите аномалии въздушното пространство над планината е напълно затворено и има забрана за преминаване на самолети.

(източник: Факти.бг)