Унизително: Мнозинството в ЕП, вцепенено от страх, се е подложило на диктата на радикалните левичари

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Вменяването на колективна отговорност е дълбоко антидемократично и само по себе си е проява на расизъм. Нима не помним, че нацистите са преследвали евреите именно заради вменяването на колективна вина на цяла етническа група! Забравихме ли, че комунистите ликвидираха хора заради тяхната класова принадлежност и произход! Робството е съществувало от хилядолетия по целия свят и то няма расов характер. Историята дава множество примери при които хора от една раса и етнос са заробвали и продавали хора от същата раса и етнос, както и на примери при които хора от бялата раса са били заробвани и продавани от хора от черната и жълтата раси. Истината е, че в различни периоди, този който е разполагал с по-голяма военна сила се е възползвал за сметка на този, който е бил по-слаб. Тезата, че една раса винаги е доминирала, освен че е невярна е и расистка, защото се базира на предположението, че тази раса има априорно превъзходство пред другите. И в Азия и в Африка е имало древни и високо развити цивилизации, които през големи исторически периоди са доминирали над европейските народи.

Хубаво е, когато осъждаме робството отпреди два века, да отчетем, че тази ужасна практика отдавна е отхвърлена именно в Европа, САЩ, Канада и Австралия, но днес тя е разпространена в Африка и Азия и то не от бели колонизатори. Именно заради всичко това е абсурдно ЕП да приема документ в който се съдържа текст като този: "Европейски престъпления срещу човечеството, извършени в миналото срещу чернокожите хора".

Ужасяващо и унизително за всеки свободен европеец е да гледа как мнозинството в Европейския парламент вцепенено от страх се е подложило на диктата на радикалните левичари, като изпълнява всеки техен каприз и безропотно възпроизвежда идеологическите им мантри. Този акт на ЕП освен абсурден е и циничен, защото няма как да бъде определено по друг начин решение с което хората принадлежащи към европейски народи, които никога на са били субект, но за сметка на това са били обект на робство, да се извиняват просто защото с с бял цвят на кожата! Ако либералстващите европейски политици си мислят, че в съюз с радикалните левичари ще се преборят с крайните националисти, явно не са научили урока от това което се случи в Европа между двете войни.

Националсоциализмът и фашизмът получиха своята сила в Европа именно поради неспособността на довоенния политически елит да реагира адекватно срещу набиращото скорост радикално левичарство и болшвевишката заплаха. Комунизмът, от една страна, и националсоциализмът и фашизмът, от друга, са в симбиоза - те взаимно се обслужват, независимо че борбата между тях е жестока. А тя е жестока, не защото помежду им има сериозни различия, а защото е вътревидова. Или както е казал Дарвин за вътревидовата борба: - "Тя е най-жестоката от трите форми, защото се води за еднакви ресурси и условия на живот." Ако колаборираш с Хитлер за да неутрализираш Сталин, след това ще ти се наложи да се съюзиш със Сталин за да спреш Хитлер, както и обратното, но междувременно ще си превърнал Европа в тяхно бойно поле. Този път обаче не е ясно, дали ще може да се разчита на помощ от САЩ, защото и тях ги е обхванал Европейския синдром.