Уволниха шефа на Националния стадион „Васил Левски“

След евроквалификацията България-Косово се разрази скандал с джип по лекоатлетическата писта

Директорът на Националния стадион „Васил Левски“ Георги Кузев е бил освободен от своя пост. Засега няма конкретна причина за неговото уволнение, предаде БГНЕС.

Според информациите, Кузев е бил освободен от своята длъжност след скандала, възникнал след края на евроквалификацията между България и Косово. След края на двубоя президентът на БФС Борислав Михайлов избегна среща с медиите, качвайки се в джип, който премина през лекоатлетическата писта. Той бе съпроводен до колата лично от директора на стадиона. Проблемът в случая е, че тежката тонове кола се е движила по лекоатлетическата писта и е рискувала да я повреди. Достъпът до нея е ограничен, като се влиза само с пропуск, издават от федерацията по лека атлетика.

Майката на сребърната медалистка в скока на височина от Рио 2018 Мирела Демирева Валя е възмутена от поведението на Михайлов.

“Нямам думи. Федерацията дава луди пари, за да кърпи пистата и да можем да тренираме. Ако стъпим на тревата ни правят на луди. А той минава с джипа и пистата става на нищо. Толкова ли не може да извърви 100 метра”, коментира треньорката на младите ни спринтьори.

Министър Красен Кралев също взе отношение по случая. Според него постъпката на Михайлов не е редна, макар да няма изрична забрана. По принцип по пистата могат да се движат линейки и пожарни автомобили в изпълнение на служебните си задължения.

Стадион “Васил Левски” се ползва от футболния съюз срещу наем, а собственик е държавата.

 Георги Кузев пое поста през 2013-та, а преди това работеше в БФС като директор на търговския отдел и отговаряше за маркетинга и рекламата. Преди него длъжността изпълняваше Антон Попов.