Ужас в Любляна: Задържаха словенец, крил трупа на майка си с години, за да взима пенсията ѝ

67-годишен словенец е арестуван затова, че с години е крил тялото на покойната си майка, за да взема и нейната пенсия, предава скопският „Канал 5“.

Полицаите стигнали до разкритието, след като роднини на жената, която сега би трябвало да е на 97 години, са съобщили за изчезването й. Те са заявили, че не могат да я видят и посетят въпреки постоянните искания към сина да ги пусне при нея.

„Накрая полицията намери тялото в апартамента на задържания в Любляна. Предполага се, че жената е починала преди няколко години“, обясняват от правоохранитекните органи.

Точната причина и датата на смъртта все още не са определени. Някои медии съобщават, че жената е починала преди шест години, докато други казват, че е видяна за последно жива през 2011 година.

Арестуваният син, чието име не е оповестено, е обвинен, че е лъгал роднините, казвайки, че майка му не иска да вижда никого, както и в това, че е фалшифицирал подписа й и продължава да получава нейната пенсия, като по този начин ощетява държавната хазна.