В БСП раздухват кампания срещу Георги Гергов, искат да напусне партията

Имаме в лицето на Корнелия Нинова умен и силен лидер, от който се нуждаем, тръбят колективи от социалисти

От цялата страна пристигат позиции против интервю на Георги Гергов и изпратеното от него писмо до всички членове на НС на БСП и областни председатели, уронващо авторитета на партията, съобщава официалният сайт на БСП. Социалистите декларират подкрепа за парламентарната група на „БСП за България” и председателя Корнелия Нинова в най-добрите традиции на зрелия социализъм.

„Категорично се противопоставяме на всякакви необосновани опити да се срива доверието в ръководството на партията и нейния лидер- каквито внушения се правят чрез разпространената „Позиция на Георги Гергов””, казват от областното и общинско ръководство на БСП-Смолян и добавят още: “Изразяваме категоричното си несъгласие с изпратената ни позиция.  Ние считаме, че на фона на неадекватните, стихийни  и некомпетентни  действия  на управляващите при условията на обявеното извънредно положение, политиката на БСП е последователна  и отговорна, насочена към защита на социално слабите, бизнеса и демократичните принципи на управление.”

Позиция изразиха и общинските съветници от  БСП Казанлък, в която се казва: “Възмутени сме от огласената позиция на председателя на ОблС на БСП-Пловдив Георги Гергов и телевизионните изяви, чрез които шумно ръкопляска и възхвалява мерките на правителството на Борисов. Вероятно отново има обещанието да закупи акциите на Пловдивския панаир  и изпълнява повелята на управляващите. За пореден път сме учудени защо такива хора като него продължават да са членове на партията , щом харесват „таз, която е на власт“. Кахърен бил за мандата на нашия председател. Нека да го успокоим – имаме в лицето на Корнелия Нинова умен и силен лидер, от който се нуждаем”

Позиция срещу действията на Георги Гергов изразиха и народният представител Георги Гьоков,  и  председатели на общинските съвети на БСП – Братя Даскалови, Мъглиж, Опан, Гурково, Николаево, Казанлък и Гълъбово. Те изразяват категоричното си несъгласие с констатациите, които председателят на ОблС на БСП-Пловдив Георги Гергов прави в позиция до Националния съвет на БСП и в тв изяви на 22 април 2020 г. и подчертават, че е твърде неуместно подобни волеизявления да са акцент в публичното пространство от името на БСП, особено в период, когато управляващите бойкотираха парламентаризма в Република  България, съобщава сайтът на БСП. В позицията е записано още:

“Множество социалисти от нашите организации с възмущение коментираха  изявата на пловдивския областен председател и член на НС на БСП. По споделените им коментари реакцията на Гергов илюстрира неговото лично отношение към управляващия елит и решенията му. БСП винаги е имала дългосрочна визия, социални предложения за хората в  различните ситуации, в които страната е преминавала или й предстои да навлезе и не приемаме тв манипулации да чертаят несъществуваща реалност в БСП, удобна на властта. Заставаме твърдо зад решенията на ПГ на „БСП за България“ и призоваваме да се преустановят подобни изяви, които внушават недоверие  към левицата и действията на нашите депутати.”

От Велико Търново заявяват: “Вероятно въодушевен от собствените си лични  интереси и разбирания, Гергов реши  да използва телевизионния екран на една  национална телевизия да лее дитирамби за Борисов и компания като не пропусна да размаха тояга срещу Нинова и ръководството на Парламентарната група на БСП.” В позицията се казва още: “Гергов, ГЕРБ като управляващи за пореден път  простреляха парламентаризма и изнасилиха Конституцията. Ние публика на нагласен в твоя и на шепа твои авери  мач няма да бъдем. Нашите  ангажименти са други – в полза на останалите хора.” Позицията е подписана от областни