В Киев продават вуду кукла на Путин с примка, игли и ковчег

снимка: depo.ua

снимка: depo.ua

В Украйна пуснаха в продажба вуду кукли с образа на руския президент, съобщава „Метро“.

На кадри се вижда разопаковане на атистрес играчка, изобразяваща Владимир Путин. Играчката се предлага в найлонов плик с голямо Z, което е руският символ за война. Куклата на Путин е опакована в ковчег, придружена от примка и игли с украинското знаме. Върху капака на ковчега е изписано украинско послание, което в превод означава "смърт на враговете".

От другата страна на капака е написано: "Putin Huylo". Това е лозунг, разпространен по време на руското анексиране на Крим през 2014 г.

Различни импровизирани вуду кукли на Путин са се появявали в социалните медии и преди, но тази изглежда е професионално сглобена. Всъщност в каналите на Telegram се появиха реклами, че тя се продава в столицата Киев.

Украинският съветник Антон Геращенко заяви: "Това е по-яко от нов iPhone. Вече се продава антистрес играчка, наречена "Убоди Путин". Ако усещате, че това не е достатъчно, можете да го закачите за врата и да го оставите да виси където пожелаете“.

Вуду е религия, която се практикува от хората в Хаити, Африка и САЩ. Традиционно тя е комбинация от католицизъм и духовенство от Западна и Централна Африка. Много от корените на религията се основават на движенията срещу робството и колониализма, но на Запад тя е станала най-известна със своите кукли. Традиционните лечители използват куклите като начин за лечение на хората, но във филмите и други популярни медии те се използват, за да навредят на врагове или да им отмъстят. Това очевидно е и контекстът, в който куклата се използва в Украйна. /БГНЕС