В навечерието на евровота Сидеров заведе делегация на "Атака" в Москва

Там той се е срещнал с ръководството на управляващата партия "Единна Русия"

Делегация на партия "Атака", предвождана от лидера Волен Сидеров, бе в Москва в сряда на среща с ръководството на управляващата партия "Единна Русия". Новината бе съобщена на сайта на руската партия като работна среща с "Атака", застъпваща се за отмяна на антируските санкции.

Разговорите са водени в централата на "Единна Русия" с Андрей Климов, който е в ръководството на Генералния съвет на партията и е зам.-председател на комисията по външна политика в горната камара на парламента. "Съвместната работа ще позволи да установим дългосрочни и взаимно изгодни отношения между "Единна Русия" и "Атака", отбелязва той. Според него партията на Сидеров "играе съществена роля в обществено-политическия живот на България".

Климов бе в България преди седмици - покрай отбелязването на 9 май, празнуван в Русия като Ден на победата и край на Втората световна война в Европа. Тогава той се срещна в София с ръководството на "Коалиция за България", сформирана за евроизборите и според последни данни на социолозите измъкваща част от симпатизантите на БСП. Климов се срещна с лидера на АБВ Румен Петков и с бившия президент Георги Първанов, който определи разговорите като израз на стратегическо партньорство и обяви АБВ за "антивоенната сила" в България, противопоставяща се на "разполагане на нови въоръжения на българска територия" и против въвличането на страната ни срещу Русия.

След това Климов бе приет от вицепрезидента Илиана Йотова и председателя на парламента Цвета Караянчева.

На разговорите с "Атака" двете страни са обсъдили конткретни действия за изграждане на сътрудничество, което е "само първият стадий от съвместната ни работа". "Убеден съм, че след евроизборите ще имаме повече време за продължаване на контактите", казва още Климов.

Сидеров е цитиран да изтъква, че "в България няма нито една друга партия, която така отчетливо да говори за необходимостта от скорошна отмяна на противозаконните и противоречащи на устава на ООН санкции - позиция, която ще отстоява кандидатът от нашата партия за евроизборите, в случай че го изберат".