В стремежа да ни поучават имперските идеолози на омразата опитват да внушат, че не те, а ние сме объркали цивилизационната посока

Момчил Дойчев

Момчил Дойчев

"Руската имперска наглост няма граници! Антибългарската истерия в контролираните нацистко-комунистическите руски средства за масова дезинформация продължава с нестихваща сила и след организираната хибридна атака против България в Руския некултурно-дезинформационен център". Това написа във Фейсбука си Момчил Дойчев по повод руската гавра с 24-и май и изцепките и грозните манипулации в руските медии, че едва ли не България е приватизирала и откраднала кирилицата.

"С неприкрития си стремеж да ни поучават имперските идеолози на омразата и насилието се опитват да внушат, че едва ли не ние, а не те са объркали цивилизационната посока. Тяхното варварско и примитивно разбиране за цивилизация е останало на равнището на времето, когато им дадохме, език, писменост и религия - та дано станат и те част от цивилизования свят. Уви - в блатата на Московия още цари варварство и примитивизъм. Жалко за тези образовани велики, но поробени руски хора като академик Лихачов, които им отваряха очите за истината и доброто, дошли към този многострадален народ от България", коментира още съпредседателят на Атлантическия съвет в България.