Валентин Николов съзира две причини за уволнението му от БЕХ

Освободен съм без мотиви, за да бъде овладяна енергетиката

Валентин Николов

Валентин Николов

Бях освободен без мотиви. Това е начин за овладяването на Българския енергиен холдинг, опит за овладяването на енергетиката. Това заяви в студиото на Би Ти Ви шефът на БЕХ Валентин Николов. Той обясни каква е била схемата за неговото отстраняване - чрез увеличаване броя на членовете в борда на директорите на дружеството. 

А иначе има разбира се политически мотиви, но те са преди всичко икономически, допълни той. Повечето хора ме свързват като депутат от ГЕРБ и шеф на комисия по енергетика в НС. А икономическите – са овладяване на структурите в енергетиката и да се сложи ръка на паричните потоци. Когато целта оправдава средствата и то в едно търговско дружество – това трябва да смущава обществото, обясни Николов.

Той посочи, че като изпълнителен директор печалбите на БЕХ са скочили 6 пъти, създадена е била програма за оптимизация, оздравена е била ентергийната структура. Създал е перспектива чрез холдинга да се вкарат големи инвестиции в България. Подобрил кредитния рейтинг. Но има политическо насаждане в хората какви лоши неща  се случват в енергетиката, изтъкна Николов и уточни, че протоколно обжалва освобождаване си, защото няма мотиви за него.