Валентин Вацев "пророкува" при Волгин: Ще има нов световен ред, но не след война, а след един коварен вирус

Имперско-националистическият проект е на път да победи до края на годината в Русия, твърди той

Снимка: Faktor.bg Анализаторът Валентин Вацев /в средата/ в компанията на Жан Виденов и Петър Волгин на русофилска "научна" конференция в Руския център

Снимка: Faktor.bg Анализаторът Валентин Вацев /в средата/ в компанията на Жан Виденов и Петър Волгин на русофилска "научна" конференция в Руския център

"Глобалната катастрофа закономерно приключва историята на глобализацията". Това заяви пред БНР анализаторът Валентин Вацев , до 1997 г.  член на Изпълнителното бюро на БСП, дългогодишен преподавател в АОНСУ. Казва го в интервю за Петър Волгин, нали двамата са на един акъл, а и данакоплатците плащаме, за да слушаме подобни "пророчества". 

Според него този път ще има нов световен ред, но не след война, а след един коварен вирус.

Според Вацев ЕС не е проявил солидарност с Италия при избухването на епидемията от коронавирус там. Според него Европа навлиза в епохата на възраждането на националните държави.

Анализаторът коментира и ситуацията в САЩ в условията на пандемия: "В Америка вече има икономическа криза. Икономическата турбулентност много силно се отразява на кандидатите за президент на САЩ".

По думите на Вацев на предстоящия в Русия референдум за поправките в Конституцията хората ще одобрят промените.

"В Русия вървят два паралелни процеса - досегашните политически елити бавно и с нежелание отстъпват своите позиции., а новите елити настъпват и този процес няма да свърши с едни избори. Вторият процес е на настъпването на коронавируса". Според анализатора не удължаването на властта на президента в Русия е същественият проблем.

"Имперско-националистическият проект е напът да победи до края на годината. Ако не стане някакво невиждано чудо. Готвейки се, мобилизирайки се за такава победа, Русия днес по-лесно посреща ужасните предизвикателства на този вирус. За Русия нещата не са много ясни, но знаем как да ги прогнозираме, но не знам какво ще се случи с Европейския съюз", заключи анализаторът.