Валери Божинов си уреди трансфер в Италия, обеща да пише история

Валери Божинов

Валери Божинов

Бившият национал Валери Божинов е приел оферта от италиански клуб, съобщава dsport. Става въпрос за отбора на Катания, който в момента е на 8-о място в Серия С- поток С (Южна Италия), но се бори за попадане в плейофите за влизане.

"Аз лично се разбрах с Катаня, благодарение на спортния директор на Парма Алесандро Лукарели. Брат му е треньор в Катаня. Така станаха нещата. Звъннаха ми и ме питаха дали имам желание да играя в Катаня. Катаня е голям клуб, отбор с традиции, с много големи фенове, има напрежение, което аз обичам. Искам да играя пред публика и фенове. По-хубаво от това няма. Отборът е в Серия С, но има амбиции и желание да се върне в Серия В", коментира Божинов пред колегите от dsport.

"Лично за себе си съм си поставил цел да напиша една голяма история с този клуб", добави нападателят.

Тимът от остров Сицилия оглеждашe и Обафеми Мартинс за атаката си, но 35-годишният нигериец получи контузия в слабините през май и едва през ноември беше готов да се върне на терена.

Роденият през 1986-а година Божинов изкара цялата зимна подготовка с отбора на Септември.

Катания игра до 2015-а в Серия А, след което беше изхвърлен в трета лига. В последните два сезона Катания завърши на 2-о и 4-о място, но не се справи при плейофите за влизане в Серия Б. Клубът е един от най-популярни в Южна Италия и 12-и по брой регистрирани фенове в Италия. В момента старши треньор е Кристиано Лукарели.

"Преди малко ми звънна треньорът Кристиано Лукарели, който ме попита дали утре следобед мога да бъда в Катаня за тренировката на отбора. Очаквам от клуба да ми пратят билети. Надявам се утре рано сутринта да тръгна за София и към обяд да съм в Сицилия, Катаня", допълни той.

"Четири седмици мисля, че се подготвих добре. Липсваше ми единствено игрова практика. Изиграх няколко мача по едно полувреме", добави Божинов за изданието.