В. Симеонов: Империята БСП, ДПС и една телевизия е чадърът над Васил Божков

 Хазартът на Васил Божков винаги е бил под чадъра на БСП Това заяви съпредседателят на "Обединени патриот" и лидер на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание във връзка с декларацията на БСП , която го обяви за основен проблем на българскатадемокрация.

Той смята, че изявлението на БСП в пленарна зала е в стил „империята отвръща на удара“. Според него империята е не само БСП, а и ДПС, както и на една националан телевизия.

„Уважаеми колеги, това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Нищо друго. Не става въпрос за лична позиция на г-н Кутев, не става въпрос за позиция на БСП, а за един пореден епизод от битката срещу хазарта на Васил Божков“, каза още Симеонов.

„Припомнете си съвсем наскоро. Миналата седмица бяха гласувани промените в Закона. Кой не го подкрепи – БСП и ДПС. Кадри на БСП, народни представители на БСП, винаги са били на хранилка на Божков“, коментира още лидерът на НФСБ. Той посочи при обсъждането на Закона за хазарта в Бюджетна комисия представители на БСП изключително агресивно и активно е реагирала на отделните текстове.

"2013 г., когато лотариите бяха освободени от всякакъв данък такса, предложението, което беше гласуване за освобождаването е допуснато точно от Румен Гечев, Георги Кадиев и представители на БСП“, заяви още Симеонов.