Валери Симеонов: Изправям се срещу Васил Божков като дърво в гора с други дървета, които имат стабилни корени

Валери Симеонов

Валери Симеонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сравни внесения законопроект за хазарта като изправяне на дърво в гора с други дървета с много здрави корени. Съпредседателят на НФСБ изрази надежда, че "главата му няма да хвръкне" тъй като се надява, че Васил Божков е джентълмен. 

"Има и други дървета, такива, които стоят стабилно пуснали корени, като министър-председателя Бойко Борисов. Като дърво, пуснало дълбоки корени, е също финансовият министър Владислав Горанов, министър Красен Кралев и т.н. Както и цялата група хора, които се занимават ангажирани са с проверките, това са хората от прокуратурата, това са хората от АДФИ, това са всички тези хора, които съблюдават спазването на законите, които са на категорична позиция, както и аз, че лотарията трябва да бъде одържавена. Не сме малко, ние сме цяла "гора от дървета", коментира Симеонов.

Лидерът на НФСБ се е виждал с Васил Божков: "Да, с този изискан джентълмен се срещнах в средата на 2018 г., когато внесох първия законопроект за промяна в Закона за хазарта. Използвам повода за да припомня, че тази акция, която в момента провеждаме, е продължение на тази, която започнах преди година и половина. Просто, сега, е най-подходящият момент, затова продължих разширяването на ограничителните клаузи в моето предложение в закона. Срещнах се с "изискания джентълмен", той дойде в моя кабинет, когато бях вицепремиер, поговорихме си, обсъдихме казуса, разговорът беше на ниво.