Валери Симеонов: С премахването на субсидиите ГЕРБ целеше да ликвидира своя основен опонент БСП

Рискувахме да се върнем към еднопартийната система на управление

Валери Симеонов

Валери Симеонов

„Чрез медиите се завъртя версията на един човек от ДПС, който в Бургас е известен като ментата. Всичко, което се разви в Народното събрание не беше подготвено и всички бяхме изненадани. Мисля, че на всички е ясна позицията на ГЕРБ – да ликвидира БСП и да ги остави без субсидия“. Това заяви съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов пред Нова ТВ по повод приетите миналата седмица субсидии от 8 лв. за глас. 

„Една партия не трябва да тича след някакви неподготвени хора, които правят референдум. Досега с какво щяха да се финансират партиите? Кой ще е този луд управител на фирма, който ще финансира опозицията и по този начин да ликвидира бизнеса си, като спрат да му дават поръчки? Ако нямаше субсидии, всички останали партии щяха да изпаднат в издихание. По този начин Бойко Борисов искаше да ликвидира своя основен опонент. Без държавно финансиране, всяка партия освен управляващата е обречена на агония и връщане на еднопартийната система“, каза още лидерът на НФСБ. 

„С госпожа Нинова не сме говорили, но преди изборите имахме запитване към БСП, дали при гласуването за точка 64 партията ѝ ще присъства в залата. От „Позитано“ 20 потвърдиха. Отново обаче повтарям – не сме рекетирали никого и не сме извивали ръце. След обсъждане с Менда Стоянова, г-жа Дариткова и Владислав Горанов, на всички стана ясно, че без субсидии няма как да съществуват партиите“, допълни Симеонов. Лидерът на НФСБ каза още, че няма сътресение в управляващата коалиция и няма да я напуска, както това направи "Атака".