Валери Жаблянов: Няма как да не се търси политическа отговорност от Корнелия Нинова

БСП не можа да достигне на местните избори дори минималните критерии, които се бяха поставили председателят и ръководството. Това заяви Валери Жаблянов от партията в ефира на Би Ти Ви.

„Резултатът от тези местни избори не се различава от резултата през 2015 г. - и като брой постигнати гласове, и като брой избрани кметове, общински съветници. Не може да се каже че е пълен неуспех, като се имат предвид четири областни града, в които спечелиха представителите на партията, три от представителите на партията и един независим по-точно“, каза той.

"Няма съществена промяна присъствието на БСП в обществения живот напротив има някои негативни тенденции които се задълбочиха. БСП няма избрани общински кметове в седем области в България, в седем области има по един общински кмет , което на практика ограничава и структурите на партията и централното ръководство от възможността да стигнат до българските граждани в тези общини. Това усложнява  задачата за парламентарните избори…", смята Жаблянов.

"Няма как да не се търси политическа отговорност от Корнелия Нинова. Тя не се отнася само до тези избори, ние приключваме един изборен цикъле един мандат на председател на Българската социалистическа партия четиригодишен, през който имаме победи на президентските избори с независим кандидат и три загубени избора парламентарни европейски и местни избори", каза още той.