Върнаха в ефир водещи на културата по БНТ

Димитър Стоянович

Димитър Стоянович

Водещите на предаването Култура.БГ Александра Гюзелева и Димитър Стоянович отново са на екран. Тази сутрин в ефир Стоянович обяви, че в момента е основен водещ в компанията на Гюзелева, а Анна Ангелова е в отпуск.

От средата на април досега водещ на предаването бе Ангелова, а генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви пред "Дневник", че по време на извънредното положение, което е до 13 май, тримата ще водят по график, а телевизията ще работи на екипи.

Стоянович заяви пред "Свободна зона с Георги Коритаров" по ТВ Европа: "„С Александра Гюзелева – Шани не сме уволнени от предаването за култура в БНТ. Към предаването трябва да се гледа много внимателно, но доколкото си имам някаква яснота, това е свързано със санитарно-хигиенни ограничения и с желанието да се правят промени в съдържанието, за да стане програмата по-гледаема или атрактивна. Досега това не е изговорено с нас. Предполагам че, това е причината на този етап с Шани да не сме на екран. Времената са такива, че човек, ако се спъне и си счупи крака, винаги може да се обясни с Covid-19”.