Васил Гарванлиев: София се превръща в новия метрополис на Европа

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Не само мисля, а сънувам дует с български изпълнител. Това заяви за БГНЕС певецът Васил Гарванлиев, който представи РС Македония на тазгодишното издание на песенния конкурс „Евровизия“.

Той сподели, че вече преговаря с няколко изпълнители. „Може да започнем с Виктория“, каза Гарванлиев, имайки предвид българската певица на „Евровизия“.

„Уважавам българската музика, имате прекрасна традиция, прекрасни гласове. Фантастични гласове има и в класическата музика. Александрина Пендачанска е една от тях и е моя любимка“, заяви македонският певец.

Васил Гарванлиев е оптимист за отношенията между България и РС Македония.

„Има негативни неща, но нека се фокусираме върху доброто“, каза той, добавяйки, че винаги гледа по-хубавото, по-светлото и по-позитивното.

За пръв път съм в София, но няма да е последен, обеща певецът. „Има много уют и история в във вашата столица. София се превръща в новия метрополис на Европа“.

Помолен да коментира участието си в „Евровизия“, Гарванлиев каза: „Моето желание беше да представя РСМ в най-хубава светлина. Гордея се с моята песен. Много съм доволен от „Евровизия“, която е голяма игра и емоция“

Участието на Гарванлиев на песенния конкурс на Европа предизвика скандал в РСМ. Той започна след излъчването на видеото към песента, в което се появиха кадри, наподобяващи българското знаме. Това предизвика лавина от недоброжелателни коментари, след което създателите на клипа официално съобщиха, че той ще бъде монтиран отново. Малко по-късно бе разпространено интервю на Гарванлиев отпреди година, в което обявява, че има и български паспорт. Това доведе до допълнителна „патриотична и възмутена кампания”, в която певецът бе обвинен в „провокация" и "национално предателство".

„Беше много тежко от скандала, много грозно, много протоколи..., но съм много горд, че моята жалба беше удовлетворена“, добави той. /БГНЕС