Вдигнаха соц паметник на Грета Тунберг, "обезсмъртиха" я приживе като Живков, Брежнев и Драгойчева

Грета Тунберг

Грета Тунберг

От университета в Уинчестър в Англия изтрещяха. Ръководството реши да вдигне паметник на младата природозащитничка Грета Тунберг. "Гениалната" идея възмути повечето студенти, които не са съгласни малката шведка да стои в двора на учебното заведение. Университетската администрация настоява, че идеята за първия в света паметник на Грета е напълно оправдана, но критиците вече я нарекоха „паметник на суетата“.

Според студентския съюз на университета  24 000 паунда може да се похарчи за нужди на студенти и преподаватели. Според председателя на студентския съюз Меган Бол времето не е най-подходящо за подобна статуя. „Намираме се в една година на пандемия, на много студенти е отказан достъп до кампуса, много се опитват да учат онлайн и наистина се нуждаят от помощ“, каза Бол. Тя призова университета да предостави същата сума за допълнително финансиране на студентски услуги в кампуса и да предостави най-прозрачния отчет за съществуващите средства за подкрепа на студенти.

Припомняме, че подобни безумни идеи се раждаха по времето на тоталитарния режим в комунистическия свят. Припомняме как Тодор Живков, Леонид Брежнев и Цола Драгойчева станаха за смях, след като приживе откриха паметниците си. Монументът на Тунберг също не остава по-назад и от него лъха почеркът и школата на социализма. Скулпторът се е постарал да оформи статуя в стил "Тодор Живков" в Правец. Световните медии не съобщават какво е мнението на Тунберг и дали ще ходи да си открие официално паметника.