Вече имаме своя безсмъртен полк – жертвите на KOVID 19, а те имаха свещеното право на живот

Да призовем роднини и приятели на починалите българи да дойдат в София и да преминат мълчаливо под прозорците на Радев

Димитър Попов

Гледам протестите пред парламента - очевидно ПР акция на шепа руски мекерета, и се чудя защо сред тях ги няма президента Радев и неговите служебни министри, а също Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Мая Манолова, кохортата на ДБ, която късаше маски на площада и обясняваше, че вирус няма. Не трябваше ли да са солидарни с антиваксърите от „Възраждане“? 
Не, разбира се, те направиха своята акция миналата година, докато бяха на власт. Тогава Румен Радев и неговите служебни правителства, съставени от министри антиваксъри, провалиха ваксинационната кампания, не допуснаха ограничителни мерки, умиха си ръцете със зелените сертификати, които никой не проверяваше и не контролираше, и както показва статистиката, извършиха форма на 

геноцид върху десетки хиляди българи

 В това състезание за антиваксърската палма на първенството, Копейкин може само да им диша праха.
Това за геноцида не е черен политически хумор, не е хиперболизация, не е заблуда. Това, за огромно съжаление, е официална статистика. И за да се аргументирам, ви предлагам сравнителни данни за смъртността в България – средностатистическата, и тази в пандемичните години.
Вижте таблицата за годините, когато нямаше Ковид епидемия. 
2010 година - 110 165 починали.
2015 година - 110 117
2017 година - 109 791
2018 година - 108526
2019 година - 108 083
През 2020 година, Ковид вече беше у нас и починаха 124 735 човека. Тези 15 000 повече жертви  умряха въпреки ограниченията и локдауна, който въведе правителството на Борисов, силно критикувано, че е затворило страната и съсипало бизнеса.
Обаче статистиката през 2021 година е вече ужасяваща! 
Починалите общо са 147 831 души. Те са с около

 40 000 повече от нормалното, и с 23 000 повече от жертвите през 2020 година

Защо умряха толкова много хора миналата година? Вирусът ли стана по смъртоносен, вулкан ли изригна, потоп ли ни заля? Не, разликата с 2020 година е, че Румен Радев и неговите антиваксърски правителства не взеха никакви мерки срещу епидемията от Ковид 19 - никакви мерки, освен имитацията на зелени сертификати, които никой не търси, не проверява и не контролира. Нямаше ограничения, нямаше ваксинационна кампания, нямаше подготовка на здравната система за пандемичната вълна. Споделяната от президента и неговите министри философия беше проста – Който оцелее – оцелее, който мре - да мре.
Резултатът от тази стратегия - 40 000 жертви! Абсолютен световен рекорд по смъртност от Ковид! Поне 23 000 от тези вече мъртви души можеха да бъдат спасени, ако имаше локдаун и кампания за ваксинация поне. Как се нарича бездействие, което е предизвикало толкова много жертви, освен геноцид?
Та гледам протестиращите пред парламента  полуграмотни идиоти, които не искали никакви ограничения, защото имали права, и се чудя как мога да им обясня, че 

жертвите миналата година също имаха правото на живот – свещено право,

 което им беше отнето по брутален начин. 
И се сетих как да им го обясня нагледно, като заимствам любимите на антиваксърите московски традиции. 
Тези починали, господа и другари, станаха част от Безсмъртно Ковид отделение. Какво пък, защо да не пренесем тази традиция с безсмъртните полкове на българска земя, за да онагледим визуално за всички идиоти последиците от антиваксърското управление миналата година. Ще бъде напълно в духа на русофилството, което онези на площада изповядват.
Това безсмъртно отделение ще напомня на президента Радев, на неговите служебни министри, и на руските антиваксърски подлоги, че дори на онзи свят вината винаги е лична и вечна.
И си мисля също, че ако в медиите все още има хора със съвест, трябва да призовем роднини и приятели на починалите да дойдат в София, да се съберат пред президентството и да преминат мълчаливо под прозорците на Радев. Да преминат няколко пъти, бавно и тържествено, в ръце със снимките на своите починали близки!
Мисля че един такъв парад президентът ще го оцени по достойнство.

За съжаление основните медии вече са напълно подвластни на Радев и оглушително мълчат за жертвите на епидемията, за да не обвинят патрона си в геноцид. Сякаш е далеч по-важно, че дядо пребил внучето си или баба я сгазили на пешеходна пътека. 
Обаче в момента навлизаме в пета вълна на вируса. Ако пак няма никакви мерки срещу тази пандемия, отново ще умрат десетки хиляди хора. 
Зелените сертификати не вършат работа, нужен е локдаун, задължително ваксиниране, контрол над антиваксърите и техните фалшиви новини. Нужно е правителство, което да прави каквото правят навсякъде по света – да пази живота на своите граждани!