Велик обрат за Андреев и трета поредна победа в Португалия

Адриан Андрее

Адриан Андрее

Националът на България за Купа Дейвис Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира на червени кортове от Чалънджър сериите в Оейраш (Португалия) с награден фонд от 31,440 евро. Андреев постигна голям обрат и победи Чун-Шин Цън (Тайван), който е №283 в световната ранглиста, с 1-6, 7-6 (5), 6-3. Адриан успя да обърне резултата от сет пасив и 2-5 във втората част, съобщи БГНЕС.

Българинът ще играе във втория кръг срещу №4 в схемата и №244 в света Елиът Беншетри от Мароко или квалификанта Педро Качин от Аржентина. Преди днешната среща Андреев записа и две победи в квалификациите. Той се наложи над №332 Едуард Естевес Лобато (Испания) с 6-3, 6-4 и срещу Филип Жиану (Рум) с 6-7 (4), 6-2, 3-0 и отказване, който е №390 световната ранглиста.

Срещата днес започна лошо за Адриан, който загуби първия сет с 1-6. Във втората част Андреев допусна изоставане от 1-4 и 2-5. При 3-5 нашето момче успя да върне пробива, а след това да изравни на 5-5. Двамата тенисисти взеха следващите си подавания и така се стигна до тайбрек. В него Андреев поведе с 4-2 точки, но Цян успя да изравни – 4-4. Адриан стигна първи до сетбол при 6-5 точки и от първата си възможност изравни сетовете.

Третата решителна част започна с размяна на пробиви за 1-1. Андреев успя да дръпне с пробив за 3-1, но Цян отговори веднага с рибрейк. Адриан постигна нов пробив за 5-3, а след това на собствен сервис затвори мача от четвъртата си възможност