Велислав Минеков: Емил Кошлуков да дойде на митинга

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

За 30-ти пореден ден в центъра на столицата се събраха множество недоволни срещу настоящото управление". Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" е блокирано от протестиращи.

В 18.00 часа по БНТ домашният любимец на Иван Гешев излъга, че ние сме призовавали за насилие. Това е пълна лъжа", каза проф.  Велислав Минеков и призова Емил Кошлуков да дойде на митинга. Скулпторът се закани да бъдат изхвърлени както премиерът Борисов, така и Гешев.

Група протестиращи по-рано се опита да блокира движението по бул. "Цар Освободител", като демонстрантите пресичаха непрекъснато пешеходната пътека пред сградата на Българската народна банка, но полицията успя да осуети провокацията.

Участник в протеста нарече "пореден автогол на правителството" премахването на блокадите в страната.

34-годишен мъж беше задържан в района на Българската народна банка, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Полицаите забелязали, че той многократно пресичал пешеходна пътека, носел и бухалка:

"Лицето беше проверено и ще бъде транспортирано до съответното РПУ. Срещу него не е използвана физическа сила, до момента, в който не се опита да осуети проверката на колегите. Затова се наложи".

Задържаният се представи като Димитър Марков, строителен инженер: "Бях на тренировка по бейзбол и се прибирам вкъщи, след което бях задържан. 20 минути чаках да бъде направена проверка на личната ми карта. След това ме извикаха в този бус, където започнаха да ме вкарват с ритници", предава БГНЕС.