Велизар Бинев: Хората с влияние нямат морал, когато трябва да постигнат интересите си

Холивуд е с гъвкав морал, никога не изразява едно конкретно становище, казва най-успелия български актьор във Холивуд

Велизар Бинев, снимка: Канал3

Велизар Бинев, снимка: Канал3

"Войната в киното имитира войната в действителност. Реалистичните войни са много повече медийни, отколкото истински. Всичко е политика, интереси и покрай това страдат хора, които не участват в тях". Това коментира най-успелият български актьор в Холивуд, с над 80 роли, Велизар Бинев, син на големите български актьори Николай Бинев и Домна Ганева.
 
"Не гледам телевизия. От десетки години насам думата морал не съществува. Има политически, най-вече икономически интереси. В последно време злодеят и добрият във филма не са чисто добри или зли, защото киното отразява не идеалистично света, а по-реалистично. Войните са икономическо-политически интереси на хора с влияние", разкри в студиото на Канал 3 актьорът.
 
"Първата и втората война са подети, за да забогатее някой. Не е доказано, че двете кули в Ню Йорк рухнаха по неестествен начин. Вълнувам се, че има милиони невинни, които пострадват докато богатите и влиятелни хора на тази земя си разпределят богатствата. Когато искат да постигнат своите интереси, хората с влияние нямат никакъв морал, защото нямат проблем да убият милиони души, за да си увеличат банковите сметки. Да се молим колкото е възможно по-малко хора да пострадат", коментира успелият българин.
 
"Войните няма да спрат, защото желанието за богатство няма да спре. Холивуд е с гъвкав морал. Никога не изразява едно конкретно становище. Има централни морални посоки, свързани политически, които гледат да бъдат спазвани. Според ситуацията си определя собствения морал", сподели още Бинев.