Венци Стефанов: Терор заля стадионите, цяла нощ ме заплашваха

Не може 1000-2000 души ултраси от цялата страна, правят си маршове и си правят побоища.

Цяла нощ запалянковци са заплашвали  по телефона Венцилав Стефанов, президентът на ФК Славия. Това обяви самият той в студиото на  "Здравей, България" на Нова телевизия.

"От ръководството на феновете на Ботев са дали моя телефон, на съдията и на шефа на съдиите и цяло нощ тормоз. Намазали са с жълта боя къщата на шефа на съдиите. Заплашват семейства, деца...", обясни той.

"Вчера имаше стотици деца в публиката на Славия, а отсреща имаше озверяла тълпа, хвърляха бомбички, разказа Стефанов. Той е предал телефона си в полицията заради постоянни обаждания и заплахи от фенове на "канарчетата". 

"Пуснал съм жалба в полицията, записаха моя телефон, телефона на съдията и на шефа на съдиите. ", заяви Стефанов.  

"Определен кръг хора в Ботев мачкаха години наред Христолов. Години наред феновете на ЦСКА тероризираха Гърнетата и Сашо Томов, но при Гриша Ганчев кротуват, защото има силна ръка", сподели още Стефанов и разкри за грозни случки веднага след полуфинала за Купата на България снощи. 

"Има изстъпления по стадионите, които граничат наистина с терор. Не може 1000-2000 души ултраси от цялата страна, правят си маршове и си правят побоища. След мача ни вчера, отивайки след него по "Графа", две пловдивски коли се биха като добичета на улицата. Тези хора не са отишли на стадиона да си подкрепят отбора, а да показват мускули", добави Стефанов. 

"