Вежди Рашидов: Светът стана жертва на изтървано биологично оръжие

В момента в "Пирогов" 30 лекари и сестри са с положителни тестове, разкри бившият културен министър

Вежди Рашидов

Вежди Рашидов

Борисов и Караянчева се разбраха, коментира в ефира на бТВ бившият културен министър Вежди Рашидов изтеклите записи с предполагаемия глас на премиера Борисов. На настоятелния въпрос нормално ли е премиерът да използва такъв език, скулпторът отговори: "Недопустимо е да се анализира какво е говорил Борисов зад вратите на дома си, тъй като това е негово право. Той може да си говори каквото си поиска, докато си е вкъщи. Нека се установи дали записът е автентичен. Може да е монтаж. Караянчева му се сърди, известно време сигурно ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки. Борисов и Караянчева се разбраха."

Той разкри и какви са отношенията му с министъра на културата Боил Банов. "Боил Банов още първата седмица се еманципира, обърна ми гръб, да е жив и здрав, по-важно е какво прави. Аз го направих министър, а премиерът Борисов го назначи. Той трябва да се събуди. Накърняват паметници на културата, негова отговорност е да глоби протестиращите, които замерят с яйца сгради – паметници на културата."

Има тежка болест. Държавата не е само ресторанти и театри. Пазар няма и за писателите, пари няма и за композиторите, каза още Рашидов.

В света някой изтърва едно биологично оръжие. Някой много умен, коментира още бившият културен министър. Повече най-вероятно няма да бъда политик. Остарях, призна той.

Съпругата ми е кардиолог в "Пирогов". В момента в "Пирогов" 30 лекари и сестри са с положителни тестове, разкри Вежди Рашидов.