Цирк: Депутати влязоха в спор кого повече харесва народът, обясняват се в любов и кой колко е дарил

Кристиан Вигенин и Веселин Марешки

Кристиан Вигенин и Веселин Марешки

С кворум от 124 народни представители започна извънредното пленарно заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Необходимите за кворума са 121 депутати.

По време на регистрацията в зала влизаха по няколко народни представители. Председателят на парламента Цвета Караянчева помоли в зала да останат само депутатите, които ще се изказват. Караянчева отправи призив депутатите, които стоят в зала, да сядат на разстояние един от друг. "Моля да не се събирате един до друг, ако обичате", призова още тя.

Депутатът и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин от БСП взе думата и се оплака, че заради мерките на мнозинството хората не харесвали депутатите и ги слагали под един знаменател. Председателят на "Воля" Веселин Марешки отговори на социалистите и им припомни, че те не трябва да взимат важни решения, защото през историята са ни вкарвали в икономически кризи. "Аз ви обичам, г-н Вигенин, но като човек", заяви Марешки. Той беше репликиран от Валери Жаблянов. Народният представител обясни, че всяко управление допускало грешки и посочи Марешки, че иска да е част от кабинета. Йордан Цонев от ДПС също взе думата. Той обаче смени "любовната тематика" с дарителсството. Той заяви, че депутат от ДПС (Делян Пеевски - б.р.) бил най-големият дарител в страната. Славчо Атанасов от Обединените патриоти направи забележка на Йордан Цонев и помоли колегите си да действат по-бързо. Бившият пловдивски кмет подчерта, че залата е развъдник на вируси и не иска отново заседанието на депутатите да продължи 13 часа. Веселин Марешки се обиди на Йордан Цонев и заяви от трибуната, че най-много допринася с дарения.