Вигенин за шпионския скандал: Притеснен съм кои кръгове организират тази провокация

Предстои да видим какво стои зад този скандал, защото на този етап звучи нелепо, каза още червеният депутат

Кристиян Вигенин

Кристиян Вигенин

Шпионският скандал не изглежда опасен за националната сигурност. Така изглежда от думите, които каза премиерът. Това каза в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

Ако Борисов казва истината, това мен ме притеснява, защото се оказва, че министър-председателят на знае нищо за този случай за шпионаж. Ако пък ни лъже – също съм притеснен, защото отговорността се носи от премиера, той е човекът който отговаря за националната сигурност, посочи бившият външен министър.

И когато става въпрос за отношенията с Русия, с която се опитваме да стопляме отношенията и имаме общи енергийни проекти, при все, че има сериозна реакция от руската страна, съм притеснен кои кръгове организират тази провокация. Предстои да видим какво стои зад този скандал, защото на този етап всичко звучи доста нелепо. Вероятно има хора, които работят в интерес на други държави. Но има нещо, което ни куца в цялата обосновка как ще се развиват отношенията с дадена страна, в частност с Русия, аргументира позицията си Кристиян Вигенин.